luni, 12 noiembrie 2007

Şapte sfaturi pentru lideri în devenire

Pornim de la premisa că oamenii nu se nasc, ei pot deveni lideri. Condiţia este să vrea cu adevărat şi să se preocupe conştienţi să fie lideri buni, inspiraţi, ambiţioşi şi încrezători. „Secretul” unui lider stă în profunda cunoaştere a naturii umane în general şi a oamenilor de lângă el în special.

Un lider este o persoană care îi înrâureşte pe oamenii din jurul lui. În dicţionar verbul „a înrâuri” se explică prin „a exercita o influenţă asupra cuiva”.

Am identificat şapte coordonate de influenţă asupra oamenilor pe care vrei să îi influenţezi:

Fă-i să fie mai buni!

Să fie mai buni, mai valoroşi, mai eficienţi, mai răbdători, mai înţelegători, mai ascultători, mai disciplinaţi, mai sinceri, mai hotărâţi, mai oneşti, mai modeşti, mai veseli şi optimişti, mai analitici, mai responsabili, mai mândri, mai ambiţioşi

Fă-i să aibe mai mult!

Un lider dă un nou înţeles lucrurilor, obiectelor, caracteristicilor oamenilor şi lucrurilor care îi înconjoară. Îi determină pe oamenii din jur să aibe mai multe obiecte cu mai multe semnificaţii. Îi determine să aibe mai multe foloase de la acestea.

Fă-i să vrea mai mult şi mai bine!

Voinţa este o importantă caracteristică a oamenilor. Oamenii ambiţioşi, care vor mai mult, care fac mai mult, care nu sunt mulţumiţi cu situaţia dată sunt cei care trag lumea după ei. Este o mană cerească să ai astfel de oameni în organizaţia ta. Un lider este în măsură să facă din oamenii cu care lucrează să vrea mai mult, pentru ei şi pentru organizaţia lor.

Fă-i să facă mai multe şi mai cu folos!

Poate cel mai vizibil rezultat al liderului este că îi determină pe oameni să facă ceea ce aceştia nu ar fi făcut de unii singuri. Liderul este catalizatorul intraorganizaţional care determină efecte, rezultate concrete. Liderul are o obsesie pentru acţiune şi pentru rezultate ale acţiunii şi o transmite şi colaboratorilor lui.

Fă-i să ştie mai mult!

Un lider îi determină pe oamenii din jurul său să ştie mai mult, să afle mai multe, el deschide noi orizonturi, noi ferestre, în minţile toropite. Un lider transmite cunoaştere şi prin aceasta el transmite putere.

Fă-i să poată mai mult!

Un lider face ca ceea ce părea imposibil să se transforme în realitate. El transformă imposibilul în posibil. Nu, nu este un vrăjitor! Este un bun cunoscător al oamenilor, un fin observator şi ştie că cele mai multe din piedicile pe care oamenii le invocă sunt piedicile din mintea lor. Liderul îi ajută să le depăşească.

Fă-i să creadă!

A şti, a putea şi a face nu este suficient pentru a atinge succesul, pentru a atinge desăvârşirea, pentru a fi cel mai bun. Mai trebuie să crezi cu adevărat în ceea ce faci, în rezultat, în necesitatea şi justeţea acţiunilor tale şi a organizaţiei tale. Liderul trebuie să creadă în oamenii din echipa lui şi să transmită această credinţă şi celorlalţi.

Niciun comentariu: