marți, 23 martie 2010

Lucrurile bune se întâmplă celor ce le aşteaptă


Este vorba despre forţa gândirii pozitive. Pe scurt, gândurile noastre atrag lucrurile, evenimentele, realităţile pe care le dorim în viaţa noastră. Îi atrag chiar pe acei oameni la care ne gândim. Cu alte cuvinte, putem să ne modelăm viaţa prin forţa gândurilor.


Mi se întâmplă des să întâlnesc persoane pe care nu le văzusem de mult şi la care m-am gândit, aşa, într-o doară. E chiar distractiv: mă gândesc în treacăt la o persoană şi a doua zi primesc un telefon, surpriză!!!, exact de la cel la care mă gândisem.

Cel mai supărător aspect al acestei realităţi este că dacă mă gândesc la facturile pe care trebuie să le plătesc, a doua zi, hop şi facturile! Iar dacă fac greşeala să îmi aduc aminte cui datorez bani... este chiar dezastru.

O dată, am vrut să găsesc bani pe stradă. Mergeam privind intens caldarâmul străzii principale din Oradea. N-a fost nici o surpriză când am găsit o hârtie de 1 leu (greu). Sigur, nu a fost evenimentul vieţii mele să găsesc un leu pe stradă, dar asta mi-a probat că mecanismul funcţionează. Acum mă concentrez să găsesc portofele burduşite. Încă nu am găsit, dar dacă voi găsi unul, promit să îi fac păgubaşului o dedicaţie muzicală la radio. Sau mă concentrez intens asupra celor şase numere norocoase de la (înşe)Loteria Naţională.

Mai ştim că zâmbetul este molipsitor. Oamenii care zâmbesc îi fac pe ceilalţi cu care intră în contact să zâmbească şi ei. Se recomandă agenţilor de vânzări, personalului de servire al clienţilor, profesorilor, funcţionarilor publici, managerilor şi liderilor, artiştilor, vedetelor şi cântăreţilor pe scenă, plus politicienilor să zâmbească. Dar sincer! Astfel vor vinde mai mult, vor avea mai mare succes personal şi profesional. În plus, ca bonus pentru sănătatea lor, zâmbetul le va coborî tensiunea arterială, va elibera endorfinele şi serotonina, astfel se vor simţi mai bine.Din păcate, şi încruntările sunt molipsitoare. La fel, teama, stresul, oboseala, disperarea. Fac eforturi sistematice să le alung din viaţa mea. Unii oameni pe care îi văd încruntaţi pe stradă şi în alte părţi, mi le vâră înapoi. Ştiu că laolaltă cu convingerea că se va întâmpla un lucru bun dacă mă gândesc la el vine şi îndoiala că s-ar putea să nu se întâmple. Iar dacă îndoiala este mai puternică, ea câştigă.

Dar oamenii puternici îşi depăşesc îndoielile. Şi se gândesc intens la lucruri bune, chemându-le prin forţa credinţei lor. Iar ele nu întârzâie să apară: un portofel pe stradă, măriri de salar, o sumă mare de bani pe care ai găsit-o în buzunare în haina (ta!!!) de anul trecut, clienţi mai cooperanţi sau şefi care ne apreciază. Se poate şi mai simplu: veşti bune, complimente, un buchet de ghiocei, un zâmbet, o rază de soare.

3 comentarii:

Claudiu S spunea...

Tu chiar scrii bine... pacat ca se observa atat de greu!

Codruţ Jurca spunea...

Da, aşa este, şi ar trebui cu toţii să citim cartea The Secret, cât mai timpuriu posibil, deaorece este o lecţie de viaţă, o încurajare, şi o reamintire că destinul se află în mâinile noastre..

Leducika spunea...

Am citit cartea The Secret. Incredibil...si functioneaza!