miercuri, 20 iulie 2011

Google+ e mai tare decât Facebook!

Este vorba despre Google.

La început ne-a ajutat să căutăm şi să găsim informații pe Internet. Mai nou, s-a făcut mai mare, mai bogat dar a devenit la fel de inovativ.


În particular, mie îmi place umorul, sensibilitatea şi intuitivitatea serviciilor sale, adică capacitatea de a intui ce vor utilizatorii, înainte ca aceştia sa îşi dea seama ce vor.

Google vede tot ceea ce facem, cu cine comunicăm, ce căutăm pe Internet, cine ce citeşte, ce ascultă, ce vizionează. Mai nou ne localizează exact unde suntem, după telefonul mobil cu Android, după locaţia IP, chestii de-astea.

Am mai scris despre Google, cum mi-a uşurat mie viaţa şi activitatea personală şi profesională. Mi-a oferit ocazia să îmi maximizez şi eficientizez impactul profesional, educaţional, să interacţionez mai bine şi mai eficient cu studenţi, cu prieteni, cu colaboratori, să agreghez informaţiile în diverse forme şi să le integrez în conţinuturi inovative.

Prin Google mi-am făcut blog, site, film de prezentare, formulare de colectare a datelor, informaţiilor, feed back-ului, observaţiilor, întrebărilor  şi răspunsurilor la întrebări. Îmi oferă ocazia, direct din contul de email, să trimit SMS-uri şi să inițiez apeluri telefonice ieftine cu SUA şi Canada, indiferent de destinaţie. Până la a vorbi gratis în România nu e foarte mult…

Ei bine, prietenul meu, Google, a mai scos un iepuraş din joben. Se cheamă Google+. Si iarăşi m-a dat pe spate. Încă o dată, a dovedit că e magistral.

Google+ e ca Facebook dar mai bun. Iată câteva motive:

Este integrat cu celelalte funcţii şi servicii Google, adică cu Gmail, Address Book-ul din Gmail, cu Picasa Online, cu Youtube. Mie unul, un împătimit al lui Gmail, folosirea lui Google + mi se pare foarte facilă. La Facebook trebuie să deschid un nou cont, să introduc o noua parolă. La Google+ doar fac clic pe un buton pe care Gmail mi-l pune la dispoziție in interfața contului de Gmail, fără a fi necesar să mă mai înregistrez o dată.

Permite organizarea contactelor pe Cercuri şi personalizarea comunicării pentru aceste cercuri. Desigur că într-un cerc poţi pune mai multe contacte şi fiecare contact poate să facă parte din mai multe cercuri. După ce ai contactele grupate pe cercuri, poţi să foloseşti Google+ ca un canal de comunicare exclusiv pentru aceste  contacte. Prin funcţia Stream, le poţi transmite conţinuturi:  idei, poze, videoclipuri Youtube. Ai posibilitatea să selectezi pentru un conţinut mai multe cercuri sau chiar persoane individuale. Eu deja întrevăd cum îmi voi stabili cercuri formate din studenţii mei de la cursuri şi le voi transmite fişiere, poze, filme şi resurse direct de pe Google+.

Preia contactele din conturile de conturile de email, din Gmail, din Yahoo! Ştiu că şi Facebook face aceasta, dar cu tupeu…  Adică să ne înţelegem, prima oară când te cunoşti cu cineva, nu te oferi ca să intri în contul lui de mail şi să scormoneşti după contactele din Address Book. Facebook exact asta a făcut atunci când ne-am cunoscut  prima oară. La Google+ am fost mult mai îngăduitor pentru că aveam deja experiența folosirii Gmail iar contactele în address book-ul din Gmail erau deja în curte la Google. Oferta pe care mi-a făcut-o Google+, de a îmi prelua contactele din lista de contacte din Gmail, a părut rezonabilă.

Oferă posibilitatea de a interacţiona direct, prin chat şi prin videochat cu persoane, cu cercuri de persoane. Eu nu sunt mare amator al comunicării prin videochat, nici măcar prin chat, dar am făcut clic pe butonul Start a hangout, să văd cum funcţionează. Şi m-a înduioşat foarte tare mesajul ”Check your hair and make sure your mic works!” adică „Verifică cum îţi stă părul şi asigură-te că-ţi funcţionează microfonul!” Mi-am adus aminte de un prieten vechi şi drag care mă întreba mereu cum îi stă părul… Păi nu-i un drăguţ, Google? Prietenului meu, sigur i-ar plăcea!

Deocamdată folosesc Google+ doar de câteva zile şi încă nu i-am descoperit decât câteva dintre funcţii. Ştiu, din experienţa folosirii serviciilor Google, că beneficiile le voi vedea pe măsură ce voi folosi acele servicii. După ce voi vedea beneficii noi, vă voi mai ţine la curent.

Niciun comentariu: